Блог

Веројатно звучи неверојатно, но вистинито е. Овој стан е голем неполни 7 квадратни метри. Се наоѓа на плоштадот Св. Петар во Рим, Италија. Станува збор за дуплекс станче. На првиот спрат се наоѓаат кујната и бањата, додека пак, на вториот спрат е сместена собата за дневен престој. Во собата за дневен престој има кревет со механизам за спуштање, со што се обезбедува спална соба. Првиот и вториот спрат од станот се поврзани со симпатични внатрешни скали. Овој стан ги задоволува сите дневни потреби на станарите.

7_metri_kvadratni_ELHome_002

Инаку, зградата во која се наоѓа ова станче е стара повеќе од 300 години.

7_metri_kvadratni_ELHome_0077_metri_kvadratni_ELHome_0047_metri_kvadratni_ELHome_0057_metri_kvadratni_ELHome_0037_metri_kvadratni_ELHome_0087_metri_kvadratni_ELHome_0097_metri_kvadratni_ELHome_010

Погледнете и кусо видео од ова шармантно станче.