Блог

Нема да најдете ниту една права линија во овој комплекс направен од архотектот Анти Ловаг за модниот креатор Пјер Карден. Ова е комплекс од поврзани меѓусебно округли домови во боја на Теракота кој се наоѓа во близината на Кан. Изграден е меѓу 1978 и 1989 година, а целта е да ги имитира праисториските пештери кои биле домови на луѓето.

Погледнете ги фасцинантните фотографии кои докажуваат дека на човековата креативност и упорност и нема граница.

Author: maja.novakoska