Блог

mali-stan-sa-detaljima-u-neonskim-bojama-4

mali-stan-sa-detaljima-u-neonskim-bojama-9

mali-stan-sa-detaljima-u-neonskim-bojama-5

Јаките бои многу влијаат на општиот впечаток што просторот го остава, без оглед на неговата намена. Кај помалите станови потребно е внимателно да ги искомбинирате бидејќи премногу неонски бои можат да предизвикаат преголем напор за очите.

mali-stan-sa-detaljima-u-neonskim-bojama-6

mali-stan-sa-detaljima-u-neonskim-bojama-7

 

mali-stan-sa-detaljima-u-neonskim-bojama-8

Визуелизацијата конкретно на овој стан е дело на дизарнерката Алека Фокина. Станот има површина од само 28 метри квадратни. Основна боја е сивата додека истакнатите детали се во силна и свежа неонска боја на лајм и виолетово и го прават овој стан од отворен тип навистина уникатен и младешки.

mali-stan-sa-detaljima-u-neonskim-bojama-12

mali-stan-sa-detaljima-u-neonskim-bojama-10

mali-stan-sa-detaljima-u-neonskim-bojama-11

Author: Небојша Антиќ
За првпат почнав да се занимавам со новинарство како уредник на порталот Mnogoo.mk. Студиите по внатрешен дизајн ме направија стручен во полето на архитектирата и ентериерот. Блискоста со клучните луѓе од оваа фела кај нас и во светот ми овозможија пласирање на информации од прва рака. На Elena Luka Home ќе се обидам да ја прикажам стилската но и корисната страна на архитектурата каква до сега не сте ја запознале.