01
Jun

Поставени се трендовите во внатрешното уредување во 2023

Боите го менуваат светот

Огнометот од бои ни ветува живи, разиграни ентериери. Докажано е дека боите влијаат на расположението, а оние во внатрешноста влијаат и на квалитетот на животот.

Од топли, пастелни бои до светли тонови, различни дизајни – мебелот внесува топлина и му дава карактер на просторот. Смелите комбинации на бои ги рушат естетските предрасуди и поттикнуваат постојано експериментирање и поместување на границите.

Оваа година најчесто се гледаат теракота, зелените и сините тонови. Тоа се нијанси кои смируваат, придонесуваат за опуштање и внесуваат опуштена атмосфера во внатрешноста

Тркалезни, органски форми, кои ве канат за релаксација што не може да се одбие

 

Мебелот е нагласено удобен, без јасни, строги форми и се чини дека ве кани да потонете во неговата прегратка.

Заоблените линии лесно го наоѓаат своето место во различни стилови на дизајн, како и во сите простории, внесувајќи мекост и софистицираност во внатрешноста.

Остров за релаксација – продолжена фотелја.

Мебел кој е синоним за релаксација и уживање секако се продолжените фотелји, малите островчиња на среќата за секојдневно уживање. Совршено ќе се вклопи во секој ентериер и ќе стане омилено место. Продолжените фотелји имаат бескомпромисен комфор, раскошни димензии, квалитетни материјали и заоблени форми.

Модуларност и персонализација како императив.

Современиот начин на живот бара приспособлива средина. Перцепциите, навиките и потребите се менуваат, а модуларниот мебел е совршениот одговор кој може да ги придружува овие промени. Модуларните решенија го доживуваат својот експанзивен раст, усовршени со паметни технологии, индивидуален пристап и дизајн кој се фокусира на удобноста на корисниците.

Богатството на материјали, бои и текстури ги будат сите сетила.

 

Природните материјали се безвременски тренд во дизајнот, а со растот на еколошката свест, подеднакво место добија и другите еколошки, рециклирани и композитни материјали.
Ткаенини за тапацир со различни текстури, детали и потпирачи за грб изработени од ткаена кожа, облици на цврсто дрво обработени до совршенство.
Металот, а особено мермерот – како материјал или како дезен, и годинава се во фокусот