Блог

Навикнати на гарнитури, фотелји и табуретки, често уште на почетокот ја отфрламе идејата за две софи во една дневна соба. Необични, едноставни и убави комбинации навистина можат да не изненадат.

Еве неколку инспиративни предлози кои го најдоа својот дом во многу станови ширум светот.

sofa-nas

Распоред на софи

Да се соочат две софи и да се добие атмосфера „лице в лице“ навистина може да биде интересен избор во една просторија. Важно е распоредот на софите да овозможува непречен разговор на соговорниците, да има доволно простор за опуштање и да не се масивни. Со ваков распоред се добива малку поформален стил и наменет е за оние за кои ТВ приемникот не е точката на фокус во дневната соба.

sofa1

Два стила

За потполно опуштачка дневна соба одберете софи во различни стилови. На тој начин се постигнува разбивање на „класичното“, а доколку на членовите на семејството им се допаѓаат различни работи, еве начин да се согласат.

Пожелно е софите да бидат во приближно исти димензии, а декоративниот ефект може да се поврзе со перничиња во двете бои.

sofa-mix

Совршен контраст

Доколку сакате да постигнете елегантен и софистициран изглед на дневната соба, еве едноставен начин – две софи во ист стил, но во контрастни нијанси. Овде е претставена сино – бела комбинација, но тоа може да бидат и други бои, зависно од тоа која одговара на ентериерот и на оние кои живеат во тој простор.

sofa-00

Решение за високи тавани

Идеална комбинација може да биде и онаа во која две софи се надоврзуваат една со друга. Убавите дезени на две софи можат да направат комплетен „makeover“ на дневната соба.

sofa-9

Просторот позади нив може да се искористи како полица за книги или пак работна зона.

Author: elenalukahome

ОВДЕ ВНЕСИ ТЕКСТ

Author: elenalukahome