Блог

Младата брачна двојка, Венета Николова и Димитар Караниколов, после неколкугодишна работа во Лондон решила да се врати во својот роден град Софија и да основа свој дом. Тие неколку месеци биле во потрага по идеалното семејно катче, па така го нашле ова поткровје во една новоизградена зграда лоцирана во периферијата на Софија – Бугарија.

LOFT-9B-Sofija-ELHome-002

Просторот го опремувале сами и тоа цели две години бидејќи сакале секој сантиметар од него да биде во согласност со нивните желби и потреби. „Поткровје 9Б“ е модерно уреден простор со интересни винтиџ елементи кои му даваат дополнителен шарм и прекрасна тераса.

Инаку, Венета е дизајнер по професија, а нејзиниот партнер е архитект.

LOFT-9B-Sofija-ELHome-003
LOFT-9B-Sofija-ELHome-004
LOFT-9B-Sofija-ELHome-005
LOFT-9B-Sofija-ELHome-006
LOFT-9B-Sofija-ELHome-007
LOFT-9B-Sofija-ELHome-008
LOFT-9B-Sofija-ELHome-009
LOFT-9B-Sofija-ELHome-010
LOFT-9B-Sofija-ELHome-011
LOFT-9B-Sofija-ELHome-012
LOFT-9B-Sofija-ELHome-013
LOFT-9B-Sofija-ELHome-014
LOFT-9B-Sofija-ELHome-015
LOFT-9B-Sofija-ELHome-016
LOFT-9B-Sofija-ELHome-017
LOFT-9B-Sofija-ELHome-018
LOFT-9B-Sofija-ELHome-019
LOFT-9B-Sofija-ELHome-020
LOFT-9B-Sofija-ELHome-021