Блог

Дефинитивно, оваа модерна кујна е кујна од соништата на сите луѓе за кои готвењето е пасија и задоволство. Таа е голема 35 метри квадратни, а иницијалната идеја била да се создаде простран и функционален простор налик јавните градски кујни. За нејзината изведба се користени природни елементи – дрво, метал и мермер. Освен интересните расветни тела, тука се и декоративниот ѕид со мрежа на кој е сместен дел од кујнскиот прибор, како и вертикалната градина чија позадина е изработена од рециклирани пластички кеси.

Art-kujna-ELHome-002

Креативниот тим на студиото W4 Arquitetura Criativa го потпишува концептот на оваа кујна.

Art-kujna-ELHome-003
Art-kujna-ELHome-004
Art-kujna-ELHome-006
Art-kujna-ELHome-007
Art-kujna-ELHome-008