Блог

Младите полски дизајнери Мациеј Курковски и Мациеј Сутула изработиле одлично ентериерно решение за еден простран апартман кој вклучува и конференциска сала. Апартманот, сместен во зграда која датира од 1912 година, се наоѓа во периферниот дел на Варшава, а работниот наслов на проектот е Kredytowa. Главна карактеристика на просторот се рачно изработените резби по ѕидовите и подот.

Во Kredytowa доминираат две бои – бела и црна, а истиот е минималистички уреден.

Minimal-stan-vo-Varshava-ELHome-002
Minimal-stan-vo-Varshava-ELHome-003
Minimal-stan-vo-Varshava-ELHome-004
Minimal-stan-vo-Varshava-ELHome-005
Minimal-stan-vo-Varshava-ELHome-006
Minimal-stan-vo-Varshava-ELHome-007
Minimal-stan-vo-Varshava-ELHome-008
Minimal-stan-vo-Varshava-ELHome-009