Блог

Дали можете да замислите да живеете во стан од само 22 метри квадратни, а притоа да бидат задоволени сите Ваши потреби? Младата архитектка Елена Фатеева успеала да создаде компактен и мошне функционален простор искористувајќи го секој сантиметар од овој мини стан кој се наоѓа во Киев, Украина. Во просторот се застапени светли бои, најмногу белата. Подот е изработен од ламинат од избелен даб, кујната и плакарите се целосно бели направени од медијапан со висок сјај, а клуб-столчињата и масата под прозорите му даваат посебен шарм на станот. Балконот со портокалови столчиња е одлично место за релаксација.

Mini-stan-Kiev-ELH-002
Mini-stan-Kiev-ELH-003
Mini-stan-Kiev-ELH-004
Mini-stan-Kiev-ELH-005
Mini-stan-Kiev-ELH-006
Mini-stan-Kiev-ELH-007
Mini-stan-Kiev-ELH-008
Mini-stan-Kiev-ELH-009
Mini-stan-Kiev-ELH-010
Mini-stan-Kiev-ELH-011
Mini-stan-Kiev-ELH-012