Блог

Сместена на парцела со поглед на планинскиот венец Синтра во западниот дел на Португалија, “Casa belas clube de campo” изградена од “ Bica “ архитектите се карактеризира со долг бел дел кој лебди над приземјето. Резиденцијата се состои од две нивоа и подрум, целосно покриена со варовник кој е искористен и за изградбата на ѕидовите за да се создаде масовна основа (база). На оваа цврста основа, приземјето е речиси целосно стаклено, создавајќи визуелен и функционален континуитет на заеднички области со надворешни отворени простори, како што се тераса, базен и дневна соба со оган на отворено.

bica-casa-belas-clube-de-campo-portugal-house-designboom-1bica-casa-belas-clube-de-campo-portugal-house-designboom-8bica-casa-belas-clube-de-campo-portugal-house-designboom-2bica-casa-belas-clube-de-campo-portugal-house-designboom-6bica-casa-belas-clube-de-campo-portugal-house-designboom-7bica-casa-belas-clube-de-campo-portugal-house-designboom-9bica-casa-belas-clube-de-campo-portugal-house-designboom-11bica-casa-belas-clube-de-campo-portugal-house-designboom-13bica-casa-belas-clube-de-campo-portugal-house-designboom-10bica-casa-belas-clube-de-campo-portugal-house-designboom-15bica-casa-belas-clube-de-campo-portugal-house-designboom-19bica-casa-belas-clube-de-campo-portugal-house-designboom-17bica-casa-belas-clube-de-campo-portugal-house-designboom-18bica-casa-belas-clube-de-campo-portugal-house-designboom-20

“Bica” архитектите ја изградија куќата со главната фасада свртена на југ, паралелно со патот, фасадата со главниот влез свртенаа на запад и кон морето, а фасадата која е свртена на север е позатворена, заштитена со тревник и градина.Транспарентноста на приземјето е контрастна на белиот простор на горниот кат, кој формира голема тераса внатре и ги затвара приватните простории како спалните, како би ги заштитиле од околностите.