02
Jul

Тиркизна куќа на плажа во Уругвај

Лоцирана на брегот на Уругвај во Пунта дел Есте, оваа уникатна куќа на плажа е дизајнирана од Аргентинскиот архитект Мартин Гомез и е фотографирана од Даниел Мак Аден.

aec-set-punta-80_01

Архитектот на почетокот не сакал да ја стави тиркизната боја на куќата, но подлегнал на желбите на локалното население, и ја обоил конструкцијата во тиркизни шари кои и даваат на куќата уникатност.

Untitled

ED-ARQUITETURA-305-81-[7455376_2].pdf

aec-set-punta-80_04

aec-set-punta-80_06

aec-set-punta-80_05

Комбинацијата на сино и плаво ја симболизираат сјајноста на плажите во Уругвај.