31
Jul

Ротердам – градот на архитектурата

Можеби е втор град во Холандија, но Ротердам е светски главен град кога станува збор за архитектура. Револуционерни простори за живеење, вчудоневидувачки комерцијални згради и по некое средновековно ремек дело се наоѓаат во оваа метропола кој постојано се проширува. Не е ни чудо што во Ротердам се одржува Меѓународното Биенале на Архитектура. Еве неколку од најубавите конструкции.

36cff5dd-120a-44ae-bf54-9340040a8ac4

Erasmus-Bridge_Rotterdam_UNStudio_dezeen_ban

40712_fullimage_De_Unie_©_Rotterdam.info

8845705476_20f624aab8_z

luxor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

hotel-new-york

maastoren

Markthal_Rotterdam_Easy_Drain--960x640-c-center