05
Sep

Индустриски, старомодерен, ретро дизајн

Шејдисајд, Питсбург. Локацијата на која, една деловна зграда била претворена во станбена, со апартмани уредени во ретро, индустриски стил. Проектот го правеле дизајнери за ентериер на „Реинхолд Резидентал“ тимот. Како во било кој класичен старомоден стил, и тука во прв план се испакнатите тули, корнизи со многу детали и импресивни лакови. Овој стил ги прави становите во „Шејдисајд Комонс“ зградата, уникатни. Да погледнеме еден од становите малку подетално.

Exposed-Bricks-and-Retro-Style-an-Apartment-in-Pittsburgh_6

Стоечките светилки на подот се идеални украсни елементи за аглите во дневната соба. Има одредена елегантност во нив и се чувствува нивното
присуство во просторијата. Нивниот дизајн потсеќа на средновековните светилки.

Exposed-Bricks-and-Retro-Style-an-Apartment-in-Pittsburgh_7

Со уникатните и индустриски елементи, апартманот добива совршен старомоден индустриски изглед, совршен за тренди млад пар.
Мало островче ги дели трпезаријата и кујната. Иако мала, кујната ги има сите потребни елементи, како би го направиле животот полесен.

666

Exposed-Bricks-and-Retro-Style-an-Apartment-in-Pittsburgh_3

Exposed-Bricks-and-Retro-Style-an-Apartment-in-Pittsburgh_4

Спалната соба има повеќе ретро изглед, со бои како кафена, окер и авокадо. Пастелно синиот ѕид и дава на собата модерно чувство, создавајќи совршен баланс помеѓу старомоднто и современото.

444

Надворешниот простор е осветлен и ја прави зградата да изгледа тренди и синхронизирана со околината. Апартманите нудат исклучителна комбинација на урбани удобности во релаксирачка станбена средина. Во близина се до градски парк, шопинг центар, универзитет и многу ресторани, што им нуди на станарите брз и лесен пристап до секакви активности.

555

Exposed-Bricks-and-Retro-Style-an-Apartment-in-Pittsburgh_2

333

Exposed-Bricks-and-Retro-Style-an-Apartment-in-Pittsburgh_1