02
Oct

Стара Шкотска градба трансформирана во интимен дом

Затскриено во шкотските висорамнини, се наоѓа поранешното живеалиште на свештениците од Шкотска, сега претворено во интимен дом. Организацијата „Wildland“ во соработка со „Groves-Raines Architects“ ја изработија оваа трансформација. „Lundies“ домот е сместен во руралното населено место Тонгеј. Оваа градба датира уште од 17-ти век, а денес ентериерно е преуредена во скандинавско-шкотски стил.
На долниот кат од градбата се наоѓаат три спални соби со неутрални бои, сите со голем брачен кревет и засебен тоалет. Најгорниот кат е посебна соба од која има неверојатен поглед кон прекрасната природа.
Главната просторија за седење е обоена во зелена боја. Во центарот на собата се наоѓа сив кауч. Во трпезаријата е забележителен големиот мурал направен од францускиот уметник Клер Баслер, на кој може да се видат трева и цвекиња кои се издигнуваат кон сивото небо.

lundies-house-tongue-scotland-guesthouse-interiors-hotels-wildland-_dezeen_2364_col_0

Столиците се карактеристични, изработени од дабово дрво, додека масата е изработена од мермер. Во дел од собите ѕидовите се изработени од тули, подот од камен и дрвени елементи.
Погледнете ја целата галерија од слики и уживајте.

lundies-house-tongue-scotland-guesthouse-interiors-hotels-wildland-_dezeen_2364_col_1

lundies-house-tongue-scotland-guesthouse-interiors-hotels-wildland-_dezeen_2364_col_10

lundies-house-tongue-scotland-guesthouse-interiors-hotels-wildland-extra_dezeen_2364_col_15

lundies-house-tongue-scotland-guesthouse-interiors-hotels-wildland-extra_dezeen_2364_col_3

lundies-house-tongue-scotland-guesthouse-interiors-hotels-wildland-extra_dezeen_2364_col_17

lundies-house-tongue-scotland-guesthouse-interiors-hotels-wildland-_dezeen_hero-1-1704x959

lundies-house-tongue-scotland-guesthouse-interiors-hotels-wildland-extra_dezeen_2364_col_11

lundies-house-tongue-scotland-guesthouse-interiors-hotels-wildland-extra_dezeen_2364_col_16