21
Oct

Неколку идеи како да ја уредите вашата кујна

Срцето на домот, кујната, е најупотребуваната соба во куќата. Од одржување забави и дружби со гости, до фамилијарни оброци, кујната служи за најразлични цели и активности. Поради тоа потребно е да се искористат практични и стилизирани елементи за ентериерот кои ќе ги задоволат потребите на овој мулти-функционален простор.

Сепак, при уредување на кујната потребно е да се посвети внимание на повеќе елементи. Дали има доволно простор за складирање? Каде ќе ги поставите шпоретот, фрижидерот и другите кујнски апарати? Дали го имате избрано вистинското осветлување? И најважното, каков тип на дизајн му одговара на вашето семејство? 12% од нашиот живот го поминуваме во кујната, па затоа многу е важно таа да биде практична и естетски совршена.

Како би ви ја олесниле работата при реновирање и уредување на вашиот кујнски простор, одбравме неколку интересни дизајни, од современи и модерни, до кујни уредени во скандинавски и рустичен стил, кои се надеваме дека ќе ви помогнат да го донесете вистинското решение.

Уживајте во галеријата.

2

3DArt-Adobe-Stock-regular-675267

Annaia-Adobe-Stock-2-regular-317131

AdobeStock_Diana-Vyshniakova-regular-576323

Humphrey-Munson-regular-199593

Interiors-at-58-regular-253288

Layer-Home-regular-886429

Jude-Burrows-regular-301066

Mihalis-A-Adobe-Stock-1-regular-744630

Kitchen

modular-kitchen-kitchen-interior-design-pressure-cookers-u201a-white-xgqpphs-

maxresdefault

Tvis-regular-610468

Patricia-Gray-regular-358041

Photo-London-Adobe-Stock-regular-960402

kitchen-navy