Блог

Трендот за upcycling и реупотреба на секојдневни предмети е во полн ек и навлегува во нашите домови. Сигурно ги имате видено преубавите фотки од мебел направен од палети на стилски уредена тераса… и секој од Вас посакал да го направи за себе, но можеби не сте знаеле како или Ви изгледало комплицирано. Верувајте, не е воопшто тешко. 

Освен што заштедувате, ќе добиете и уникатно парче мебел со кое ќе може да се гордеете. 

Нема крај на идеите за тоа што може да направите со палети. Еве неколку идеи кои се лесни и не бараат премногу умешност во правењето. 

Вертикална садница

Исправете една палета и прикачете неколу даски во вид на саксии. Освен што изгледа шармантно, ќе заштедите и простор.

Garden-planter

Бар масичка

Доколку сакате и често Ви доаѓа друштво, тогаш оваа бар масичка е идеална за Вас. Потребни Ви се само 5 палети и малку боја доколку сакате дополнително да ја украсите и да ја направите уникатна. 

Garden-bar

Фотелја од палети

Содадете основа за седење со една или две палети во зависност од тоа колку сакате да биде висока фотелјата. Потоа зацврстете уште една палета за наслонот. Додадете перници и подлога за седење – и имате удобна и стилска фотелја. 

Snuggle-chair-200x200

Софа од палети

Спојте две фотелји и добивате софа на која ќе може да седат до 4 Ваши пријатели.

Garden-sofa

Аголна софа од палети

Ако сакате да создадете интимен агол каде што ќе може да се релаксирате и дружите, групирајте 3 фотелји под агол. Ќе треба да додете уште една палета за да го пополните просторот кај аголот. 

corner-sofa-200x200

Заштитете го мебелот

Најдобар начин да го заштитите мебелот од надворешни влијание е да го офарбате. И тоа не само деловите кои се гледаат, туку и таму каде што не се гледа.

Објектот Connect 5, спој на природата со модерното живеење, има уште неколку слободни станови. Проверете кои се останати ТУКА!

Author: maja.avramcevska