Futura

За време и свет кој никогаш не стои мирно. Промената е клучниот фактор во животот. Велат дека оние кои гледаат само во минатото и сегашноста ќе ја пропуштат иднината.

Elena Luka Home нема да го дозволи тоа и затоа Ве носи на едно поинакво патување.

Дали сте подготвени да зачекорите кон Вашата иднина?

Интерактивна презентација

*за повеќе информации, кликнете или притиснете врз одреден кат

Вашите соништа за денешницата ја создадоа ФУТУРА – нов ексклузивен станбено-деловен објект.

Објектот ФУТУРА дизајниран од нашите архитекти денес, може да живее уште 100 години и да ги раскажува и прераскажува приказните од минатото, а истовремено и да ја обликува иднината.

Кога ќе ја здогледате ФУТУРА секако нема да останете рамнодушни. Објектот во целото свое здание со својата форма и фасада укажува на брзина, на динамичност, на движење. Истата таа динамичност ФУТУРА ја има и во себе, провлекувајќи се во секој кат, во секој стан, во секоја соба.

futura-day-elena-luka-home

Во потрага сте по квалитетни станови и професионални градежни услуги?

Вкупната бруто изградена станбена површина на ФУТУРА изнесува 3.914m2 (П+7+ПК).

Авантуристичкото домување на ФУТУРА е распоредено во 56 компактни и флексибилни станбени единици кои се карактеризираат со движење и проток распоредени на 9 ката и поткровје.

Динамичната организација на внатрешниот план на ФУТУРА наизменично се менува по нивоата во два карактеристични ката и притоа се создаваат серија архитектонски фрази чија динамика директно се отсликува во надворешниот изглед на ФУТУРА.

Програмската структура на делот за домување на ФУТУРА се состои од двособни, трособни и четирисобни станбени единици со квадратура од 37m2 до 83m2. Многу нови светови за откривање, многу планети на кои Вие ќе ја создавате Вашата иднина.

Секоја станбена единица е внимателно проектиран посебен свет, токму како што сите сме различни, а поврзани со една мисла – патување кон иднината.

Становите воедно одговараат на сите традиционални потреби на едно семејство, но одговараат и на современиот и модерен човек кој е подготвен да зачекори кон својата иднина.

Основни параметри

26 m

Висина

7

Катови

56

Станови

57

Паркинг места

37 m2

Најмалиот стан

83 m2

Најголемиот стан

23 km

До „Меѓународниот Аеродром Скопје“

2,6 km

До центарот на градот

10 km

До Водно

futura-night-elena-luka-home

Актуелниот деловен простор од 317m2 на ФУТУРА со својата нагласена височина и дизајн е ексклузивен и како таков е наменет за комерцијално-деловни содржини.

Тој е внимателно проектиран на тој начин што е осветлен и збогатен со конструкциски материјали кои се карактеристични за футуристички објект како ФУТУРА и преку својата отвореност овозможува лесна комуникација со минувачите и главниот булевар, преку своите големи стаклени површини кои дополнително овозможуваат проток на природната светлина и на тој начин го прават овој деловен простор магнетно привлечен за Вашите потенцијални клиенти, со тоа и Вашиот иден бизнис ќе има загарантиран успех.

Нашиот нов објект ФУТУРА се наоѓа во Општина Кисела Вода, најголемата, најстарата и најразвиената македонска општина. Лоциран е на самиот булевар „Борис Трајковски“ на само 7 минути од центарот на градот.

Низ овој дел од градот постојано провејуваат Јужниот ветар и Вардарецот и го освежуваат воздухот.

Општината Кисела Вода изобилува со трговски објекти – Кисела Вода, Рампа, но и голем број на маркети како Веро, Тинекс, Рамстор, Кам, Стокомак и други.

Општината има и развиена здравствена мрежа – тука влегуваат и здравствените домови Вардар, Кисела Вода, Браќа Миладиновци, но и многу приватни ординации и лаборатории.

furura-caffe
futura-location-elena-luka-home

Во потрага сте по квалитетни станови и професионални градежни услуги?