15
Nov

Кадифето е новиот суперхит во декорирањето

[stm_post_info]

Ако постои една текстура  која ќе додаде исклучителност и елеганција во просторот, тогаш тоа е кадифето со своите квалитети и сјајниот добар изглед.

luksuz-living-dekor-plis-01 (3)

Во изминатите неколку години се повеќе добива на популарност, а оваа година е еден од најголемите трендови.

luksuz-living-dekor-plis-01 (7)

Имено, кадифето со својата нежна текстура е материјал кој не дава само луксузен изглед туку и отмено чувство. Без сомнеж неговата мека текстура има способност да ги задоволи сите Ваши сетила.

luksuz-living-dekor-plis-01 (5)

Иако мекото кадифе бил материјал кој го користеле благородниците и членовите на кралските семејства во дамнината, кога за првпат било претставен од страна на трговец од Багдад, кадифето и денес е еден од најсестраните материјали кои можете да ги внесете во домот. Меки на допир, зрачат со удобност и стил, исклучително издржливи се карактеристиките кои кадифето го прават одличен за тапацирање на мебел и декоративни аксесоари.

luksuz-living-dekor-plis-01 (8)

Традиционално, кадифето е направено од свила подоцна од памук, иако денес постојат и синтетички веризии кои го прават подостапен. Доколку го сакате кадифето, не морате секогаш да бирате потемни бои, тој одлично изгледа и во пастелни тонови.

Одберете кадифе за аксесоари за брзо додавање на луксуз во Вашиот ентериер. Одлучете се за кадифени перничиња или абажури за лампи. Прекривките од кадифе делуваат богато и луксузно, а доколку е во боја на вино делува магично.

luksuz-living-dekor-plis-01 (4)

Голем тренд во последните години се тапетиве. Денес има многу голем избор на ѕидни тапети кои имаат кадифена структура, да не говориме дека постојат и оние со 3Д принтани мотиви кои го подигнуваат нивото на драматичност во просторијата која сте ја одбрале да ја обложите.

luksuz-living-dekor-plis-01 (1)

luksuz-living-dekor-plis-01 (2)

Завесите и драперите се истотака украс на секојдневниот простор, но кадифените драпери во секој дом ќе Внесат доза на луксуз.

[stm_post_tags]
[stm_share code=”JTNDc3BhbiUyMGNsYXNzJTNEJTI3c3RfZmFjZWJvb2tfbGFyZ2UlMjclMjBkaXNwbGF5VGV4dCUzRCUyNyUyNyUzRSUzQyUyRnNwYW4lM0UlMEElM0NzcGFuJTIwY2xhc3MlM0QlMjdzdF90d2l0dGVyX2xhcmdlJTI3JTIwZGlzcGxheVRleHQlM0QlMjclMjclM0UlM0MlMkZzcGFuJTNFJTBBJTNDc3BhbiUyMGNsYXNzJTNEJTI3c3RfZ29vZ2xlcGx1c19sYXJnZSUyNyUyMGRpc3BsYXlUZXh0JTNEJTI3JTI3JTNFJTNDJTJGc3BhbiUzRSUwQSUzQ3NwYW4lMjBjbGFzcyUzRCUyN3N0X3NoYXJldGhpc19sYXJnZSUyNyUyMGRpc3BsYXlUZXh0JTNEJTI3JTI3JTNFJTNDJTJGc3BhbiUzRQ==”]
[stm_sidebar sidebar=”790″ code=”790″]